Malzemeler;

250 gr tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
ALdığı kadar un yumuşak bir hamur olucak tereyağı yoğururken sürekli eridiği için bir yandan yoğurup bir yandan ihtiyaç duydukça un ekleyerek yapın

Dış Malzemeler;

Kırmızı gıda boyası

Sarı gıda boyası

Çok az toz şeker

Şeftali marmelatı

Hazırlanışı;

Bütün iç malzemeleri yoğurup bir kurabiye hamuru elde edin.

Ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

pembeleşene kadar 200C derece fırında pişirin.

Kurabiyeler piştikten sonra tepsiden iki kurabiye alıp tepside alta gelen düz kısımlarına şeftali marmetalı sürün ve yapıştırın. Bütün kurabiyelere aynı işlemi uygulayın.

Renklendirme;

İki kase alın bunlara biraz su doldurun. Birine çok az kırmızı boya diğerine de yeşil boya katın ama bir kürdanın ucuyla deneyerek ekleyin çünkü çok renklenebilir. İstediğiniz rengi bulunca kurabiyenin bir tarafını kırmızı diğer tarafını da yeşil boyalı suya batırın veya fırçayla sürün. Bir çay tabağına koyduğunuz toz şekerine her iki tarafını da bulayın. İsterseniz fotoğraftadaki gibi arasına yeşil bir yaprak koyabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 749
favori
like
share