Kabak Graten - Kabak Graten Yemeği - Kabak Graten Tarifi



Malzemeler:
2 adet iri kabak
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
tuz, karabiber

Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın. Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin. Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın. Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin. Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın. İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın. Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun. Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün. 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:57
Paylaşımınız için teşekkürler...