Garip ama gerçek

Son güncelleme: 26.08.2009 10:27
  • İnanılmaz bir olay dedikleri bu olsa gerek! Bu cep telefonunun yaptıklarına kimse inanmadı.


    Apartman yöneticisi ve tamirci fırını baştan sona kontrol ettiler. Elektriğine baktılar, her şeyine baktılar ama bir yanlışlık yoktu. Bu gayet düzgün çalışan, kendi halinde sıradan bir fırındı. Kafalarını hayretle kaşıdıktan sonra kiracı Andrei Melnikov'a dönüp baktılar. Ancak hala duruma inanamıyorlardı!

    "Bu basitçe imkansız" dediler. Maytag ürünü olan Magic Chef modeli bir fırındı bu. Andrei'ye inanamıyorlardı, bu fırın kendi kendine nasıl yanardı! Tamirci "Hayal etmiş olmayasın?" dedi. Andrei eline erimiş plastik termometreyi alarak "Bunu da mı?" diye sordu.

    İngiliz komedilerini andıran bu durum akıllara durgunluk veriyor. Andrei ve eşi Lina'nın mutfağındaki fırın kendi kendine yanmaya başlıyor. Tam da Andrei'nin mutfaktaki cep telefonu çalınca! 10 dakika kadar konuşan Andrei sonunda duman kokusunu alıyor ve mutfakta etin sıcaklığını ölçmekte kullandıkları termometrenin yandığını görüyor.

    Şimdi okurken siz de inanmıyor olabilirsiniz ancak Andrei ocağı belki de o esnada çalan cep telefonunun açtığını düşünüyor. Apartman yöneticisi ve tamirci ona inanmayınca denemeye karar veriyor. Ocağın yanına koyduğu telefonu başka bir cep telefonundan arayıp çaldırdıklarında olan oluyor! Fırının dijital göstergesindeki saatin yerine yüksek ısı ayarını belirten "High" beliriyor!

    Gidip aynı fırından buluyor ve tekrar test ediyorlar. Maytag Model CGR1425ADW gerçekten de yanında cep telefonu çalınca yüksek alevde yanmaya başlıyor! Sonuçta fırını üreten firma da şaşkına dönüyor ve fırını başka bir modelin sıfırıyla değiştirmeyi, fırını da alıp laboratuara götürmeyi teklif ediyor ve haliyle fırını test etmek istiyor. Üstüne itfaiye ekipleri gelip bu potansiyel tehlike hakkında bilgi alıyor. Federal Tüketici Ürün Emniyeti Komisyonu ona yazılı bilgi isteği yolluyor.

    Rusya'dan 2000 yılında göç eden Andrei Melnikov bilgisayar, network ve güvenlik sistemleri kuran bir firmayı yönetiyor. Dairesi elektronik eşyalarla dolu ve bu olay onu ve eşini endişelendirmiş "Maddiyet bir kenara üç evcil hayvanımız var..." diyor.

    Hala inanmıyorsanız bir de bunu okuyun: Bunun gerçek olduğuna hala inanamayan New York Times muhabirine de olayı birebir göstererek kanıtlıyor ve artık bize de söyleyecek söz bırakmıyor.
#26.08.2009 10:27 0 0 0