Malzemeler:

2 parca dil baligi filetosu
1 yk + 1 yk limon suyu
1/2 kap un, 1 tk tuz + 1 ck karabiber + 1 ck hindistan cevizi rendesi
ile karisitirilmis
2 yk + 1 yk tereyag
3-4 limon dilimi

Yapılışı:

Dil baligi filetolarinin uzerine 1 yk limon suyunu serpin, 5 dakika bekletin. Kagit havlu ile filetolari kurulayin. Baharatli una bulayin. 2 yk tereyagini orta isida genis bir tavada eritin. Baliklarin her iki tarafinida 4-5 dakika kizartin.

Kizaran baliklari servis tabagina gecirin. Kullandiginiz tavayi kagit havlu ile temizleyin. 1 yk tereyag ile 1 yk limon suyunu tavaya koyup, arada karistirarak tereyag eriyene kadar isitin, yakmayin! Kasik ile karisimi baliklarin uzerine dokun. Limon dilimleri ve haslanmis patates ile birlikte servis yapin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 315
favori
like
share
GaYe Tarih: 26.08.2009 20:08
Baliga bayilirim tesekkürler.