Ispanaklı tavuk tarifi - Ispanaklı tavuğun yapılışı - tavuk tarifi


Malzemeleri

-400 gr.tavuk göğüs eti,
-8-9 adet ıspanak yaprağı,
-3 sap maydonoz,
-3 diş sarımsak,
-2 çorba kaşığı zeytinyağ,
-Tuz,karabiber, Kürdan.

Hazırlanışı

Yıkanmış ıspanakları 1 bardak tuzlu kaynar suda 1-2 dk.kadar bekletin.Tavuk etlerini uzun büyük parçalar halinde inceltip tuz ve karabiber serpin.Robotta maydanozu ve ıspanağı püre haline getirip içine sarımsağı,maydonozu karabiberi ve tuzu karıştırın. Bu püreyi tavukların üzerine iyice sürün.Tavukları fazla sıkmadan rulo şeklinde sarıp kürdanlara dizin.Yağsız tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyup tavukların her iki yüzünü birden çevirerek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share