profiterol oktay usta - oktay ustadan profiterol tarifi



Malzemeler:

1 lt süt
3 çorba k. kakao
5 çorba k. un
1,5 su b. tozşeker
1 yumurta
200 gr kedidili bisküvi
süslemek için:
krem şanti

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak kremayı hazırlayın.Tencereye 1 litre sütü alın üzerine toz şekeri,5 çorba
kaşığı silme unu ekleyin,kakaoyu,1 yumurta sarısnı ve 1paket vanilayayı ilave
ederek kremanızı pişirin.
Yuvarlak bir kalıbın içine kedi dili bisküvilerin bir kısmını kırın üzerine kakaolu kremayı
ilave edin tekrar bisküviden ekkeyin ve krema ile en üstünü kapatıp biraz soğuduktan
sonra buzdulabında bekletin ve krem şanti ile süsleyerek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2511
favori
like
share
RoSe_SüM Tarih: 08.09.2009 14:57
emeğine sağlık çok güzel görünüyo :78: