İçindəkilər:

Qoyun ayaqları, başı və qarnı-1-1,5 kq, yerkökü- 1əd, cəfəri kökü-50 q, sarımsaq 2-3 diş, istiot.


Hazırlanma qaydası
Təmizlənmiş və yuyulmuş subməhsulların üzərinə 2-2,5 1 soyuq su tökərək zəif odda 4-5 saat bişirilir. Vaxtaşırı kəfi və yağı yığılır. Bişməyə bir saat qalmış soğan, yerkökü və cəfəri kökü əlavə edilir, sonra kəlləpaçanın həlimi süzgəcdən süzülür, sümükdən təmizlənmiş bişmiş ət ətçəkən maşından keçirilir, həlimə qatılır, duz və istiot vurulub 10 dəqiqə zəif qaynadılır. Axırda döyülmüş sarımsaq əlavə edilir. Isti kəlləpaça qaynar su ilə yuyulmuş boşqaba və formaya tökülür və bərkimək üçün soyuq yerə qoyulur. Sfrəyə verdikdə formanın altın qaynar suya salıb çevirməklə boşqaba qoyulur. Iri qabda hazırlanan soyutma kvadrat və ya romb şəklində doğranıb süfrəyə verilr.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 668
favori
like
share