Malzemesi:

2 yemek kasigi tereyag..
2 adet kuru sogan..
1 yemek kasigi domates salcasi..
Bir bag evelik...
Yarim su bardagi mas(ufak bakla)..
Yarim su bardagi ince hamur eristesi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber

Tarifi

Öncelikle tencereye yag birakilir,cok ince kiyilmis soganlar kavrulmaya baslanir.
Bir taraftan yikanan mas ve salca kavrulan soganlarin üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulurve üzerine 7-8 su bardagi et suyu ilave edilir pismeye birakilir.
Öte yandan evelik yikanarak cok ince dogranir.Su kaynamaya basladiktan sonra dogranmis evelik,tuz ve karabiber eklenir.Corbayi atesten almadan 10 dakika önce eriste ilave edilir ve sürekli karistirilarak pisirilir sicak servise alinir..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 787
favori
like
share