Malzemeler;

1 kilo yufka,
İç malzemesi;
250 gram kuşbaşı et,
1 kutu bezelye konservesi,
2 adet havuç,
1 orta boy soğan,
sıvı yağ,tuz.
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,tuz.
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.

Yapılışı;

Küçük doğranmış etleri kavurup,yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler piştikten sonra,yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin,soğanları küçük doğrayıp,etlerle birlikte kavurun.
Bezelyeyi,garnitürlük doğradığınız havuçları,tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyerek iç malzemenizi pişirin.
Yufkaları yarım yarım keserek,bir kasenin içine serin.
İçine pişirdiğiniz soğumuş olan bezelyeli içten,1-2 kaşık ekleyip,yufkaların kenarlarını içine doğru katlayıp,yağlı kağıt serilmiş,yada yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin.
Beşamel sosu yapmak için;yağı eritin,unu ilave edip,biraz kavurun.
Ilık sütü karıştırarak ekleyin,tuzunu ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı söndürüp,blendırla iyice çırpın.
Hazırladığınız bohça şeklinde ki böreklerin üzerine birer kaşık beşamel sostan yayın.
Kaşar peyniri rendeleyip,beşamel sosun üzerine serpin.
Önceden ısıttığınız fırında hazırladığınız böreği pişirin.

"Afiyet Olsun"

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 321
favori
like
share