Hoşaf Yapımı - Hoşaf Tarifi - Hoşaf Nasıl Yapılır
MALZEMELER

2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)

5 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir


Üzüm Hoşafı Tarifi

Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1637
favori
like
share