Tas Kebabı Tarifi - Pilavlı Tas Kebabı - Tas Kebabı Yapılışı
PİLAVLI TAS KEBABI

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et-2 kaşık yağ-1 soğan
-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.Pilav tenceresine süzülür.
5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 933
favori
like
share