Malzemeler

2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
3 paket kakaolu piknik bisküvi
3 paket tadelle

Çikolatalı sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata

Yapılışı

Toz krem şantiyi süt ile birlikte iyice çırpın. İçine ufak ufak kırılmış bisküvileri katın. Tadelleyi bıçakla ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Kelepçeli kalıbın içini streç film ile kaplayıp, karışımı dökün. 4-5 saat buzlukta dondurun.

Sosu için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırarak pişirin. Ocaktan indirip, içine kırılmış bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Sosun kabuk bağlamaması için arada bir çırpma teliyle karıştırarak iyice soğutun.

Donmuş olan pastayı dilimleyip tabağa alın ve üzerine soğuttuğunuz çikolatalı sostan dökerek servis yapın.

Notlar

Bu çikolatalı sosu profiterol üzerine de kullanabilirsiniz.

Pastayı hazırlarken krem şantili karışıma iri çekilmiş fındık ekleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share