Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu
maydanoz
taze soğan
salatalık turşusu
közlenmiş kırmızı biber
limon suyu

Yapılışı

Mercimekleri ayıklayıp, yıkayıp tencereye koyuyoruz. Üzerini 4-5 parmak aşacak kadar su koyup, yumuşayana kadar haşlayıp, süzüyoruz. (Eğer vakit varsa mercimekleri akşamdan ıslatabiliriz, böylece haşlama süresi kısalır)

Tercihen teflon bir tencereye zeytinyağını ve kuskusu koyup kısık ateşte 1-2 dakika çeviriyoruz. 2 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip yine kısık ateşte suyunu çektiriyoruz ve altını söndürüp, ılınmasını bekliyoruz.

Haşlanmış mercimek ve suyunu çeken kuskusu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine doğradığımız dereotu, maydanoz, taze soğan vs.. ekleyip, limon suyu koyuyoruz. Çok az tuz serpip, karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 557
favori
like
share
Menekse08 Tarih: 22.09.2009 17:04
teseküreler