mayasız poğaça tarifi - pratik poğaça nasıl yapılır
Malzemeler
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş tereyağ (veya margarin)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
iç malzemesi;
250 gr kadar peynir ve maydanoz karışımı
Yapılışı
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (hamur fazla sert olursa poğaçalar kuru ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli)
10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir+maydanoz karışımından koyun. Küçük bir pide yapar gibi, ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. (bu ölçülerle 20-25 tane çıkıyor)