pratik yaş pasta tarifi - pandispanya tarifi - pratik pandispanya nasıl yapılır



Malzemeler(26-28 cm'lik yuvarlak kalıp için)

Pandispanya için;

4 yumurta
7 yemek kaşığı* şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu

Krema için;

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata(80 gr)
1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi

süslemek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık

Yapılışı

Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.

Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin. (ben krem şantinin içine tencerenin dibinde kalan 1-2 kaşık kremayıda eklediğim için kıvamı biraz bozuldu, ancak bu kadar süsleyebildim. Sadece krem şanti ile yapacağınız şekiller daha düzgün olacaktır)

* Kaşık ölçüleri silme değil, un ve şeker kaşığın üzerinde hafif bir tepecik oluşturacak şekilde ölçülmelidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3192
favori
like
share