Beşiktaş'ın Devler Ligi programı

Son güncelleme: 28.08.2009 19:15
  • noimage




    Beşiktaş, grubundaki ilk maçı İstanbul'da İngiltere temsilcisi Manchester United'la oynayacak.



    Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele edecek olan temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki ilk maçı İstanbul'da İngiltere temsilcisi Manchester United'la oynayacak.

    Siyah - beyazlılar Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçını 15 Eylül'de Manchester United ile BJK İnönü Stadı'nda oynayacak. Beşiktaş, 8 Aralık'ta İstanbul'da CSKA Moskova'yı konuk ederek grup maçlarını noktalayacak.

    B Grubu'nda yer alan temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'ne 15 Eylül'de İstanbul'da Manchester United karşılaşmasıyla başlayacak. İkinci maçını Rus takımı CSKA Moskova ile 30 Eylül'de deplasmanda oynayacak olan Siyah - beyazlılar, 21 Ekim'de VfL Wolfsburg ile Almanya'da karşı karşıya gelecek.

    Grup maçlarının ikinci devresine 3 Kasım'da İstanbul'da Alman takımı VfL Wolfsburg ile başlayacak olan temsilcimiz, 5. maçında İngiltere'ye gidecek ve 25 Kasım'da Old Trafford'da Manchester United'a konuk olacak.

    Beşiktaş gruptaki son maçını ise 8 Aralık'ta CSKA Moskova ile BJK İnönü Stadı'nda oynayacak.

    B Grubu'nun maç programı şöyle;

    15 Eylül
    Beşiktaş - Manchester United
    Wolfsburg - CSKA Moskova

    30 Eylül
    CSKA Moskova - Beşiktaş
    Manchester United - Wolfsburg

    21 Ekim
    Wolfsburg - Beşiktaş
    CSKA Moskova - Manchester United

    3 Kasım
    Beşiktaş - Wolfsburg
    Manchester United - CSKA Moskova

    25 Kasım
    Manchester United - Beşiktaş
    CSKA Moskova - Wolfsburg

    8 Aralık
    Beşiktaş - CSKA Moskova
    Wolfsburg - Manchester United
#27.08.2009 23:37 0 0 0
  • hayırlı olsun keşke ilk maç m.unitedle olmasaydı
#28.08.2009 08:09 0 0 0


  • Rakiplerimizi Tanıyalım
    Siyah Beyazlılarımız, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg ile mücadele edecek.


    Manchester United (İngiltere):

    İngiliz futbolunun en önemli temsilcilerinden olan Manchester United, Manchester kentinde 1878 tarihinde Newton Heath adıyla kurulmuştur. Maçlarını 76212 kişilik Old Trafford Stadı'nda oynayan rakibimizin teknik direktörlüğünü 1986 senesinde göreve başlayan ve İngiltere Kraliyeti tarafından Sir unvanı verilen Alex Ferguson yapıyor. Red Devils (Kırmızı Şeytanlar) adıyla tanınan Manchester United, İngiltere Premier Lig'inde 18 şampiyonluk kazandı. 11 kez de FA Cup da kupayı kaldıran rakibimiz, Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 şampiyonluk yaşadı. Kıtalararası şampiyonada da 1 kez kupanın sahibi olan Kırmızı Şeytanlar, 1991 senesinde de Avrupa Süper Kupası'nın sahibi oldu. Kadrosunda birçok yıldız ismi barındıran Manu, bu yıl Bordeaux'dan Gabriel Obertan, Newcastle United'dan Michael Owen ve Wigan'dan Luis Valencia'yı kadrosuna kattı.





    CSKA Moskova (Rusya) :
    Kızıl Ordu tarafından 1911 senesinde kurulan CSKA Moskova, maçlarını 85 bin kişilik Luzhniki Stadı'nda oynuyor. Rus futbolunun en güçlü ekibi olarak gösteriln rakibimiz, 16 kere Rus Ligi'nde şampiyon oldu. 2 kere Rusya Kupası'nı kazanan CSKA Moskova, 2005 senesinde UEFA Kupası'nı kaldırarak ilk uluslararası şampiyonluğunu kazandı. Brezilya futbolunun bayrak isimlerinden Arthur Zico'nun teknik direktörlüğünü yaptığı kırmızı-lacivertli ekip, Koni (Atlar) takma adını kullanıyor. Rus ekibinin kadrosunda Daniel Carvalho, Vagner Love, Igor Akinfeev, Mark Gonzalez ve Ricardo Jesus gibi önemli isimler yer alıyor. CSKA Moskova 19 haftası geride kalan Rusya Premier Ligi'nde 10 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 3. sırada bulunuyor.



    VfL Wolfsburg (Almanya):
    İsmini Almanya'nın Wolfsburg kentinden alan 1945 tarihli Vfl Wolfsburg, kuruluşunu bir otomobil firması olan Volkswagen'e borçludur. Volkswagen'in fabrikasındaki işçiler tarafından kurulan Wolfsburg, tarihindeki en önemli başarıyı geçtiğimiz sezon yaşadı. Teknik direktör Felix Magath yönetiminde Bundesliga'da ilk şampiyonluğunu kazanan Kurtlar, maçlarını 30 bin kişilik Volkswagen Arena Stadı'nda oynuyor. Şampiyon takımı bozmayan Vfl Wolfsburg, yeni sezona Newcastle United'dan Obafemi Martins, 1860 Münih'ten Fabian Johnson, Marsilya'dan Karim Ziani, Auxerre'den Thomas Kahlenberg'i transfer ederek girdi. Wolfsburg ayrıca Schalke'ye giden Magath'ın yerine Armin Veh'i teknik direktörlüğe getirdi.
#28.08.2009 16:48 0 0 0
  • wolfsburg fıksturu çok iyi wolfsburg tur atlayabilir
#28.08.2009 17:38 0 0 0
  • ben besiktastan 2.lik bekliyorum bu grupta. manchester'a karsi yenilmeleri normal olabilir ama moskovayla wolfsburgu yenmeleri lazim.
#28.08.2009 18:55 0 0 0
  • bencede 2.lik olabilir oda olmassa 3.kötü değil bu grupta...
#28.08.2009 19:15 0 0 0