O da ne ?.. Romario idmanda !..

Son güncelleme: 19.09.2005 07:40
  • O hırçın, O kafasına buyruk, O istediğini yapar, O gollerini atar, O kimse için değil milyonlar için oynar, O bir efsane, Onun adı Faria de Souza ROMARIO !..


    noimage

    Brezilya'nın yetiştirdiği en iyi futolculardan biri olarak bilinen Romario ya da gerçek adıyla Faria de Souza uzun süre sonra sabah antremanında boy göstrerdi ve herkesi şaşkına çevirdi !..

    Kimseye haber vermeden gelmediği idmanlar ve maçların ardından efsane futbolcunun ansızın sabah antrenmanına gelmesi ve takımla birlikte çalışması başta takım arkadaşları olmak üzere teknik heyeti ve yönetimi oldukça şaşırttı.

    Hiç bir şey olmamış gibi antrenmana katılan ve Macae ile yaptıkları hazırlık maçında da birbirinden güzel gollere ve paslara imza atan "Baixinho" Pazar günü Sao Paulo ile yapacakları derbi öncesi yenbiden takıma katılmaya karar verdiğini ve Vasco de Gama'nın ligi üst sıralarda tamamlayabilmesi için elinden geleni yapacağını açıkladı.

    Daha önce kendisi gibi bir futbolcunun bu yaştan sonra antrenmana ihtiyacı olmadığını açıklayan ve bu sebeple de sürekli teknik direktör ile tartışan Romario, bundan sonra antrenmana ilk gelen ve son ayrılan kişi olacağını da sözlerine ekledi.

    Romario'nun antrenmana gelmesiyle birlikte şaşıran basın mensupları da yıldız futbolcuyu soru yağmuruna tuttu ancak kimse kendi açıklamaları dışında sordukları sorular için bir yanıt alamadı !.. Vasco'nun antrenam sahasında da basın mansubu sayısı öğlen olmadan bir anda 4'e katlandı ve Romario'nun antrenmana gelmesi spor haberlerinde "flaş", "şok" gelişme olarak bir anda ilk sıraya yerleşti !..

    noimage

    1966 doğumlu Romario sezon başında yaptığı açıklamada futbol kariyerine başladığı Vasco için son bir sezon forma giyeceğini ve takımını mümkün olduğunca çok sırtlayacağını açıklamıştı !.. Ancak bu açıklamalarından kısa süre sonra antrenmanlara gelmeyi bırakan Romario maç günlerinde de bulunamamıştı !.. Takım arkadaşları ve taraftarların yoğun ilgisi üzerine yeniden Vasco de Gama antrenmanına çıktığı vurgulanan Romario geride kalan sezonda sadece 18 maça çıktı !.. Bir çok maçta yer almamasına rağmen 11 gole imza atan tecrübeli futbolcu sezon sonuna kadar Vasco de Gama'da yer alacağını ve ardından da tarihi Maracana Stadı'nda düzenleyeceği jubile ile futbla veda edeceğini de belirtti !..

    Kimdir Romario ?..

    noimage

    Futbol kairyerine 1983'te Vasco de Gama'nın alt yapısında başlayan Romario 1966'da Rio de Janeiro'nun fakir bölgesi Jacarezinho doğdu ve çok geçmeden sergilediği futbolla A takıma yükseldi !.. 1986'da A takımla maçlara çıkmaya başlayan Romario 3 sezon oynadığı Vasco'da 113 maça çıktı 73 gole imza attı !..

    Vasco'nun ardından Avrupa'nın yolunu tutan yıldız futbolcu transfer olduğu PSV'de 5 sezon oynadı ve 109 maça çıktı 98 gol kaydetti !.. PSV'de sergilediği müthiş performansla İspanyol devi Barcelona tarafından transfer edilen Romario, La Liga'da 46 maça çıktı 34 gol kaydetti ve yeniden Brezilya'ya döndü ve Flamengo formasını sırtına geçirdi !..

    Flamengo'da 2 sezon oynayan Romario burada 46 maçta 31 gol kaydetti !.. Flamengo'nun ardından yeniden İspanya'nın yolunu tutan yıldız futbolcu bu sefer Valencia formasını giydi !.. Valencia'da 2 sezon oynayan Brezilyalı yıldız uzun süreli sakatlıklar sebebiyle sadece 11 maça çıokabildi 5 gol kaydetti !.. Valencia'nın ardından yeniden Flamengo'ya dönen Romario ikinci Flamengo çıkartmasında 39 maça çıktı 26 gol kaydetti !..

    noimage

    2000'de yeniden Vasco de Gama'ya dönen Romario ilk sezonunda 20 maçta 14 gol attı ama ikinci sezonunda herkesi çıldırtmayı başardı ve 2. sezonunda 18 maça çıktı 21 gol attı !.. 2002'de Fluminense'nin kiraladığı Romario burada da 22 maça çıktı 15 gol kaydetti !.. Brezilya defterine biraz daha ara veren Romarşo bu sefer Al-Saad'a transfer oldu ancak burada oynamayı kabul etmeyerek geri döndü Fluminense formasını başarıyla taşıdı !..

    Fluminense'de 34 maça çıkıp 18 gol atan Romario 2004'ün sonunda artık futbolu bırakır diye düşünenleri bir kez daha yanılttı ve 38 yaşındayken bir transfer daha gerçekleştirerek kariyerine başladığı Vasco de Gama formasını 3. kez sırtına geçirdi !..

    Geride kalan 25 maçın 18'inde oynayan Romario yine herkesi şaşırtmayı başardı ve rakip filelere 11 gol gönderdi !.. Bu gol sayısıyla kendisine gol krallığında da yer edinen Brezilyalı efsane Al-Saad dışında oynadığı her takımda başarıya ulaştı ve taraftarın sevgilisi olmayı başardı !.. 1.69 boyunda 79 kilo olan bu golcü, fiziğine ters düşen golleri atarak milyonların gönlünde taht kurmayı başardı !..

    noimage

    Özellikle 38 yaşında Fluminense'de oynarken kaydettiği röveşata golleriyle ne kadar kaliteli olduğunu bir kez daha kanıtlayan Romario, milli formayı 71 kez giydi ve 56 gol kaydetti !.. Kendine ait bir müze kurabilecek kadar çok kupa kazanan Romario'nun kariyerinde kazanığı kupalardan başlılacarı ise; Brezilya 20 yaş altı takımı ile kazandığı Dünya Şampiyonuğu, 16 yaş altı Avrupa Şampiyonluğu, 1 İspanya Süper Kupası, 2 Copa Del Rey, 2 Lig Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası ve 1 de Avrupa Süper Kupası !..
#18.09.2005 13:25 0 0 0
  • Haber için teşekkürler..
#18.09.2005 13:46 0 0 0
  • İlginç bir gelişme futbol dünyası için Romario gollere devam
#19.09.2005 07:40 0 0 0