İbrahim Saraçoğlu topuk dikeni için kür tarifi

Topuk dikeni kürü :

Topuk dikeni kürü her biri 3 gün uygulanacak 3 aşamadan oluşmaktadır

1- Üç gün süre ile;Üç yemek kaşığı Orta acı (çok acı olmayacak) Kırmızı pul biberi havanda ezdikten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sökün.

2- Üç gün süre ile; 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövdükten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sökün.

3- Üç gün süre ile; Orta acı (çok acı olmayacak) Kırmızı pul biber ve çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile birlikte dövdükten sonra akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sökün..

Not: Bu kürün yararlı olması için kırmızı pulbiberin ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş olması gerekiyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bu kürün % 60 oranında yarar sağladığını açıkladı.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 16349
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 07.10.2010 18:43
Kandaki ürük asitin yükselmesi sonucunda topuk dikeni rahatsızlığı meydana gelir. Bu hastalığa yakalamış olanlar öğle ve akşam yemeklerinden sonra 5-6 adet ardıç tohumu yemeleri iyi gelecektir.

1. 1 kova sıcak suya 1 çay bardağı kekik koyulur, su ılık hale gelince bu suda ayaklar 20-25 dakika dinlendirilir.
2. 2-3 yemek kaşığı yağlı ve nemli kırmızı pulbiberi metal havanda dövülür. Ezilmiş olan bu biber bir tülbente sarılır ve akşaları yatmadan önce topuk dikeni olan bögeye sarılır. Bu uygulama üç gün üst üste yapılır. Dört, beş ve altıncı günlerde ise biraz yaş olacak şekilde çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri çatlayana dek dövülür. İçine 1-2 damla sıvı yağ katılır, 7-8-9 uncu günlerde ise kuru üzüm ve biber karışımı yukarıdaki gibi hazırlanır ve karışık halde ayağa gece yatarken konur. Bir hafta bu üre ara verilir. Bir hafta sonra tekrar 9 günlük yukarıda tarif edilen kür uygulanır.
3. 4 adet elma kabuğu 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenir ve süzülür. İki yemek arası saatlerde ve yatarken 1 er bardak içilir.