Ben nerede yanlış yaptım

Son güncelleme: 30.12.2007 11:00
  • Aşk üzerine bir sürü kitap okur, aşk üzerine durmaksızın konuşuruz. Aşk biter mi, aşkın ömrü kaç yıldır, aşk her şeyi affeder mi? Bu sorulara cevap ararken, burnumuzun dibindeki yanlışları görmezden geliriz.


    İşte, ilişkileri çıkmaza sokan ve doğru olmayan inanışlar:

    * YANLIŞ: Eski partnerinize karşı güçlü hisleriniz varsa, yeni birine aşık olamazsınız.
    İnsanlar yaşamları boyunca birden fazla kişiye aşık olabilir. Eski partnerinize karşı hala güçlü hisler besliyorsanız, bu sizin kabahatiniz değil. Bu belki de yeni sevgilinizde bulamadığınız bir takım özelliklerle ilgilidir. Bu sizin yeni birine aşıkolamayacağınızı göstermez.


    * YANLIŞ: Doğru insanla karşılaşınca bunu kesinlikle anlarsınız.
    Bir partiye katılırsınız ve salonun öbür ucunda ayakta duran ve gözlerinizin içine bakan kişiyle birbiriniz için yaratıldığınızı düşünürsünüz. Peki ya buna inanıp sonradan yanıldığını görenler? Tanıştığınız birinin sizin ruh ikiziniz olduğunu düşünüp de hemen harekete geçmeyin, yanılma ihtimaliniz çok yüksektir çünkü.

    * YANLIŞ: Evlenmeden önce birlikte yaşamak, aranızdaki bağı sağlamlaştırır.
    Çiftlerin yüzde 50'si evlilik öncesi birlikte yaşıyor. Fakat bu, boşanma oranını düşürmüyor. Hatta araştırmalar, evlenmeden önce aynı evi paylaşanların boşanma oranlarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

    * YANLIŞ: İdeal erkeğiniz birçok açıdan size benzer.
    Evlilik uzmanları, etnik, dini ve başka benzerliklerin, uzun süreli ilişkilerin anahtarı olduğunu söyleseler de, bu gerçek değil. Bir ilişkinin süresi, ortak amaçlar ve birbirini tamamlayan karakterlerin buluşmasından geçiyor.

    * YANLIŞ: Eş seçerken 'gözü doymuş' birini bulmak daha doğrudur.
    Kadınlar, hayatlarına giren erkeklerin kendilerinden önceki yaşamlarını dolu dolu yaşamalarının avantaj olduğunu düşünürler. Bundan emin olmayın, unutulmaması gereken bir nokta var ki, huylu huyundan vazgeçmez...

    * YANLIŞ: Kıskançlık, onun size değer verdiğinin en temel göstergesidir.
    Kıskançlık, sevmek ve sahiplenmekten değil, kaybetme korkusu ve güven eksikliğinden kaynaklanır.

    * YANLIŞ: İlişkinin başında kötü olan seks yaşamı zamanla harika olur.
    Bir ilişkinin başlangıcının en tutkulu dönemi olduğu düşünülürse ve bu dönemde seks kötü gidiyorsa, ilişkinin devamında aynı kalması muhtemeldir.
#18.09.2005 21:57 0 0 0
  • Sagol cadikizcim
#19.09.2005 06:11 0 0 0
  • teşekkürler
#30.12.2007 11:00 0 0 0