Malzemeler;

1 kilo taze börülce,

3 orta boy soğan,

4 adet domates,

3 diş sarımsak,

yarım demet dereotu,

Zeytinyağı ve tuz.

Yapılışı;

Taze börülcelerin baş kısımlarını taze fasulye temizlermiş gibi temizleyin ama ortadan kırmayın.

Zeytinyağında, doğradığınız soğanları kavurun.Üzerine kabuklarını soyup,doğradığınız domatesleri ekleyin.

Börülceleri yıkayıp,süzün ve domateslerin üzerine yerleştirin.

Sarımsakları temizleyip,doğrayarak yemeğe ekleyin.

Tuzunu ekleyip,mümkünse hiç su koymadan,domatesin suyu ve kendi suyuyla ağır ağır pişirin.

Dereotunu isterseniz yemeğin içine,isterseniz servis zamanı üzerine yerleştirin.



"Afiyet Olsun"

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share