Doğu Anadolu ya Ön Atalarımız Nasıl Gelmiştir

Son güncelleme: 29.08.2009 09:38
  • DOĞU ANADOLUYA ÖN-ATALARIMIZ
    Doğu Anadolu'ya ön atalarımız nasıl gelmiştir İ.Ö. 13 BİNDE GELMİŞLERDİR

    Özet :
    1-Doğu Anadolu'ya Ön-Atalarımız Yazılarıyla ve bu yazıların içerdiği Ön-Türk kültürüyle (İ.Ö.ONÜÇbin)lerde gelmiş ve yerleşmiş ve buradan Anadolu ile Mezopotamya'ya yayılmışlardır.
    2- Balkanlardan yazılarıyla ve bu yazıların içerdiği Ön-Türk kültürüyle 6000'de Fikitepe'ye 5500de Kumburgaz'a yerleşmişlerdir.

    SONUÇ 1:
    1- Anadolu'nun dip kültürü başta yazı olmak üzere Ön-Atalar'a Bizlere Türklere aittir.
    2A-Sonradan gelenler asla Yazı ve kendilerine özgü önemli bir kültür sahibi değildirler.
    2B- Ya da Kökenlerinde Ön-Türk kültürü vardır. (Grekler gibi)

    SONUÇ 2.
    · Empriyalistlerin Etniler politikası asla uygulanamaz
    · Mozayik Alt kimlik Üst kimlik Türkiyeli iddiaları Sevr'in gizlenen yüzleridir belgeler taşlara kazınmış görsel belgeler karşısında SAFSATA'dan ibarettir..
    · Türk kökenli olmadıklarını iddia eden etnilere DNA testi yapıldığında bu gerçek ortaya çıkacaktır.

    SONUÇ 3 :
    Empriyalistlerin kaleminden çıkan Resmî Türk tarihi 1071 esas alınarak yani Sevre uygun tarih biçilerek yazıldığındaı Anadolu Türk tarihi yeniden yazılmalı ve resmî tarihçiler kemikleşmekten vazgeçmelidirler. VATAN TEHLİKEDEDİR SIRA GURUR GERÇEĞİ YALNIZ BİZ BİLİRİZ İDDİASI VATANI SEVR'İN KUCAĞINA ATAR.
    İşte kısaca doğu Anadolu Ön-Türk gerçeği

    Batılı araştırmacıların Prof. Erzen ve ekibin yaptığı araştırmalar sonucu Avrupa ile Asya arasındaki bu büyük köşe başını Doğu Anadolu Yüksek Yaylâsı'nı Tarihsiz bırakmış olduklarını görmüşlerdir.(Urartular ve Doğu Anadolu TTK 1983 ).nedenin Emperiyalist güçlerin bu stratejik yöreye çıkarlarına uyan yapay devletler kurmak amacı olduğu çok açık bir gerçek olarak ortadadır..
    Porf..Erzen ve ekibinini 30 yıl çalışarak ortaya koyduğu ve nedense Tarih kitaplarımıza geçmemiş olan gerçekler şunlardır : Ön-Atalarımız buraya
    · (-13bin /onüçbin)lerde Orta Asya'dan göç etmişler ve Orta Asya'da 20 binlerde kaya esimlerinden başlayarak gelişen başta YAZI olmak üzere büyük bir Türk kültürünü de birlikte getirmişlerdir.
    Batılı araştırmacıları dehşete düşüren ve ondan söz etmemek için çalıştıkları tarihi ve kültürel malzeme
    · Ermenistan ile Azerbaycan kadar uzanan ve doğu Anadolu'da Van ve Hakkâri'den başlayan Tir-i Şin yaylâsındaki 35 bin kadar kaya resmidir.Bu kaya resimleri ile Orta Asya arasında birlik ya da benzerlik vardır.Bunun paralelinde
    · Van BAŞET dağında 13 binlerde gelmiş olan Ön-atalarımızın yaptıkları yazı öğelerini içiren kaya resimleri vardır bir tek örnek :

    Van'ın Baş et dağındaki bu kaya resminde damga iki dağ keçisi adamlara benzeyen ve onları anlam olarak birbirlerine bağlayan şekiller görülmektedir ki bu şekillerin her biri birer kavramı ifade eden damgalar'dır.Tarih 13binlerdir.

    Bu tür kaya resimlerini ve doğrudan Ön-Türk yazısını içeren yöreler çok kısa olarak şunlardır :
    · Van/ Hakkâri ve Bitlis'te Gevaruh Vâdisi(10/8bin) Sat dağı ve gölü (8 /6bin)Hırkanıs suyu Mazur vadisi pagan köyü(8bin)Put köy(4/3 bin) Cuudi dağı ( 8bin /1500).
    Bunlar yaklaşık 30(otuz) kaya yazıtı yani gözle görülen elle dokunulan yazılar metinler yazılı bilgilerdir. İki örnek veriyoruz :
    Cuudi dağındaki 3 damgalı petroglif ve.Çilgiri yazıtı.

    Hakkâri'de SAT dağına bulunan bu 3 damgayı yani üç kavramı ifade eden petroglif (-8000) tarihlidir VE.
    Doğu Anadolu'nun sahiplerinin Türk olduklarını ispatlayan Ön-Ata DAMGASI'dır..
    · Dağ keçisi : Gök Tanrı kral vb..
    · 10 on nokta : ON türklerin bir bölümünü aldığı ad sonradan HUN kozmos. 10 sayısı..
    · boynuzlar: kişi şeref kutsal anlamlarını verir..

    __________________
#29.08.2009 09:38 0 0 0