ŞEHİT Aileleri:Hakkımızı helal etmiyoruz Açılımınızıda alın gidin Bu ülkeden

Son güncelleme: 31.08.2009 23:58
  • TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz DTP'lilerle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Kürt açılımı konusunda her parti ve kesimle görüşeceğini açıklayan hükümetin şehit ailelerini ve gazileri yok saydıklarını öne sürerek bu durumu kınadıklarını bildirdi. Doğu kökenli şehit annesi Fikriye Evranos terörist aileleri ile kucaklaşmasının mümkün olmadığını belirtirken şehit babası Tacettin Duman da "Kürt açılımını yapan siyasilere hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.

    KAMUOYU YANILTILIYOR
    Başkan Haydar Filiz bugün dernek binasında gaziler ve şehit yakınlarının katılımıyla basın toplantısı yaptı. Kürt açılımının şehit aileleri ve gazileri üzdüğünü belirten Filiz "Biz Kürt açılımı ifadesine şiddetle karşıyız. Türk Kürt kardeştir. Bizim derneğimizde de Kürt kökenli üyelerimiz bulunmaktadır. Kamuoyunda bütün Kürt kökenli vatandaşlarımızın bölücü terör örgütünün kontrolündeymiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu doğru değildir. Etnik kökenin ön plana çıktığı her açılımın ülkemizin üniter yapısını bozacağına inanıyoruz. Ankara'da bulunan OHAL gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma üyelerinin Diyarbakır'a giderek ölen bir teröristin ailesi ile görüştürülmesi ve akan kanın durdurulması konulu haberler tamamen maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlerdir. Çünkü bu dernek Askeri Kökenli Dernekler Kanunu'na göre kurulmamış olup yasal olmayan dernekler sınıfındadır. Kamu yararına çalışan bir dernek de değildir. Bizim derneğimiz ve şubemiz de hiçbir şehit ailesi ve gazinin PKK'lılarla ve ailesi ile barışma gibi bir niyeti yoktur ve olamaz. Biz gaziler ve şehit anneleri barış da af da istemiyoruz" dedi.

    Başbakan Erdoğan ve hükümeti de eleştiren Filiz "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'ye söylediği 'Siz önce PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul edin ondan sonra size randevu veririm' sözünü unutarak terör örgütünün siyasi kanadı olan DTP ile görüşmesi şehit ailesi ve gaziler üzerinde olduğu gibi duyarlı vatandaşlarımızda da bir travma etkisi yaratmıştır. Buradan Sayın Başbakanımızı da kınıyoruz. Ayrıca hükümet kanadının Kürt açılımı konusunda her parti ve kesim ile görüşeceklerini belirtirken şehit aileleri ve gazileri yok saymalarını da esefle kınıyoruz" dedi.

    TERÖRİST AİLESİ İLE ASLA KUCAKLAŞMAM
    Toplantıya katılan şehit teğmen Cengiz Evranos'un annesi emekli hemşire Fikriye Evranos "Kürt açılımını kabul etmiyorum. Nefretle karşılıyorum. Ben Doğu kökenli bir şehit annesiyim. Batı'da hiç dışlanmadım horlanmadım hiçbir ayrıma uğramadım. Oğlum askeri okuldayken 'Sen Doğu kökenlisin okuyamazsın' demediler. Böyle bir ayrımı bizim siyasetçiler rantçılar ortaya atıyor. Bizim böyle ayrışmamız mümkün değil zaten. Hepimiz kardeşiz. Biz binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Nasıl ayrılabiliriz ki biz? Kürt açılımı tüm etnik kökenlerin açılımı onların dilleri toprakları bu bize çok saçma geliyor. Benim bir şehit ailesi olarak bir terörist ailesi ile kucaklaşmam mümkün değil. Bana bu teklifi sunan birisi olursa getirsin çocuğunu ben kurşunu sıkayım onu öldüreyim. O bana sarılabilirse bende gidip teröristbaşına sarılabilirim" dedi. Doğu'da da Batı'da da yıllarca çalıştığını belirten Evranos "Batı'nın dünya kadar fakir insanı var hiç şehir görmemiş insanları var. Onlar neden silah alıp dağa çıkmıyor niye isyan etmiyor. Bu ülkede sanki Kürtler değil Türkler azınlıkta" diye konuştu.

    APO'YA CEZAYI BEN VEREYİM
    Kürtleri sevdiğini belirten şehit babası Tacettin Duman "Türklerle Kürtler arasında ikilik yaratılıyor. Benim çocuğumu Kürtler mi öldürdü? Sadece Kürtler mi PKK'lı ya da terörist oluyor. Hükümetin yaptığı ayıp" dedi. Bir başka şehit babası Hüseyin Yorulmaz ise bugüne dek bir çok af çıkarıldığını anımsatarak "30-40 insanı öldür. Ondan sonra dağdan in. 'Ben pişmanım' de. Ondan sonra elini kolunu sallayarak gez. Benim evladım nerede geziyor? Ben kan ağlarken PKK'lılar cümbüş yapıyordu. Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmeye kimsenin hakkı yok. Abdullah Öcalan denilen ş....i benim elime versinler ona nasıl ceza vereceğimi ben biliyorum. 100 gram kıyma alacağım onu hiç karınca olmayan bir ağaca bağlayacağım birkaç yerinden de jilet. Karıncalarla onun idamını gerçekleştirmek istiyorum. O insanlar da bir zamanlar bu ülke için çalışıp savaştı. Hepimiz biriz. Türk-Kürt diye ayrım yaparak oy ve siyaset avcılığı yapmasınlar. Bizim kalbimizi kırıyorlar. Onlara şehit annesi ve babası olarak haklarımızı onlara helal etmiyoruz. İki elimiz iki yakalarında olacak" dedi.
#29.08.2009 22:08 0 0 0
  • (Toplantıya katılan şehit teğmen Cengiz Evranos'un annesi emekli hemşire Fikriye Evranos "Kürt açılımını kabul etmiyorum. Nefretle karşılıyorum. Ben Doğu kökenli bir şehit annesiyim. Batı'da hiç dışlanmadım horlanmadım hiçbir ayrıma uğramadım. Oğlum askeri okuldayken 'Sen Doğu kökenlisin okuyamazsın' demediler. Böyle bir ayrımı bizim siyasetçiler rantçılar ortaya atıyor)
    Bunu nedense ihanet içinde olan bazıları anlamıyor
#30.08.2009 00:06 0 0 0
  • Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz.!
    O yüzden anlamayanlar aslında anlamak istemeyenlerdir...
#30.08.2009 01:08 0 0 0
  • acılıma karsı olanlara saygı duymak lazım kendi dusuncesidir ama benım hosuma gitmeyen bi nefret cumlesine dıkkat cekmek istıyorum...

    Bunu nedense ihanet içinde olan bazıları anlamıyor

    firarı ne yani burda anlatmak ıstedıgın ne sana gore bu acılımı desteklıyen herkes hainmi bolucumu tamam burda acılıma karsı olan sehit ailelerin soledikleri yer almıs pekı acılıma destek veren sehit aileleri yokmu pekı bizim gorduklerimız kımler ?

    kullandıgın cumlelere dıkkat et haddını bil bir halt bıldıgını sanıyorsun ama nefret cumlelerinden baska bi yazını gormedım adam gibi degis o yazdıgını sehit aileleri olmak uzere bu acılıma destek veren mılyonlara hain dıyorsun.. bu sacma yazını degis kıme hain demek ıstıyorsan isim vererek yaz oke !
#30.08.2009 03:56 0 0 0
  • Senmi bana adamlığı öğreteceksin yaranmı var neden gocundun evet o açılıma destek veren şehit aileside satılmış sen kimsinki bana emir veriyosun değiş filan işine bak sen
#30.08.2009 10:59 0 0 0
  • ulan sen adammısnkı ona buna satılmıs ona buna hain diyon senın buyuk bi yaran varkı ole hırlıon ;)
#30.08.2009 17:35 0 0 0
  • hırlıyan biri varsa oda senin gibi bir köpek hırlıyo
#30.08.2009 19:05 0 0 0
  • kımın köpek oldugu ortada... sehit ailelerine satılmıs dicek kadarda köpeksin iste..

    senden ala hain bölücü.. varmıki bu forumda.. ?

    vatanseverlıgın bumu lan adam ol bi tek senmi kufur edebılıcegını sanıon

    cakma vatansever..!;)
#30.08.2009 21:18 0 0 0
  • Havlar durursun işte başkada bi halt edemezsin ama ısıracak köpek dişiniz göstermez tarih boyunca devlete isyan edip durdunuz bi halt edemediniz edemiyceksinizde havlamaktan başka
#30.08.2009 22:07 0 0 0
  • lan mal sen paranoyakmısn nesin sen ole bi hale gelmıssınkı halkına sehit ailelerine kufur eder hale gelmıssın.. sen kımsınkı devletmısn hıyar agası sana yazdıkca sen kendını bi halt sanmaya basladın havlıon havlıon bi hallta gelmes elınden... de hade senı ciddiye aldıkca adam sancan kendını :D
#30.08.2009 22:11 0 0 0
#30.08.2009 22:57 0 0 0
  • Bu üslupla burada tartışamazsınız kahvehane köşesimi sandınız burayı?
#30.08.2009 22:57 0 0 0
  • çok geriklimli bir ortam.yazılmaması gerekenler yazılmış.levis allahtan el atmış olaya.yoksa okuyanda geriliyodu
    destek verende olur karşı çıkanda.bu bir gerçek.ama bu tartışmayı akkıll yapmalkı.
    daha forumda böyle olursa sokakta neler olur kimbilir...
#31.08.2009 23:58 0 0 0