Ceviz ve keten tohumu kolesterolü düşürüyor

Son güncelleme: 29.08.2009 23:30
  • karabaş otunun yararları - kekikin yararları - keten tohumunun yararları - kolesterol düzeyleri - kolesterolü düşürmek için - kolesterolün düşmesi

    Uzmanlar, içerdiği bitkisel steroller sayesinde cevizin, içerdiği Omega-3 yağı sayesinde de keten tohumunun uzun yıllardır kolesterol düşürücü olarak kullanıldığını söylüyor.

    Ceviz, bünyesinde barındırdığı bitkisel sterollerin etkisiyle kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Günde 2-3 adet yemek faydalıdır.

    Cevizi suda bekletip suyunu içen ya da keten tohumu tüketen hastaların kolesterollerini, bu yöntemle düşürdüklerini gören Prof. Coşkun da ilaç kullanmaktan hoşlanmayan hastalara bu yöntemi öneriyor. Eğer bu yöntem istenen sonucu vermezse, ikinci adım olarak hastadan ilaç kullanması isteniyor.

    Yüksek kolesterolü düşürmek için katı ve hayvansal yağları hiç kullanmamak gerekir. Beyaz şekerli ve beyaz unlu mamullerinde kolesterol ve trigliserit oranını yükselttiği bilinmektedir.

    Maydanoz, limon, sarımsak, soğan, zeytinyağı kolesterol düşürücü besinlerdir, her gün mutlaka kullanılmalıdır.

    Uzmanlar kolesterolü düşürmek için derin deniz balıklarında bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları içeren kapsüllerden günde 2 adet içilmesini tavsiye ediyor.

    Keten tohumunu öğüterek günde 2 tatlı kaşığı su ile içilmesi de faydalıdır. Keten tohumunun doğrudan kolesterolü düşürücü özelliği olmasa da, içerdiği Omega-3 yağı sayesinde trigliseridi düşürür ayrıca damar yapısına faydası vardır.

    Sarımsak günde 1-2 diş yendiğinde hem kolesterole hem de tüm damar sağlığına faydalı olmaktadır. Sarımsak kapsülleri yerine taze kokulu halini tüketmek çok daha faydalıdır.

    Kekik ve karabaş otu bitkilerinden kaynar su içerisine birer tutam atarak 15 dakika demleyiniz sonra süzüp içiniz. Sabah, akşam aç iken 1 su bardağı içiniz. 1 ay devam ediniz. Yalnız hipertansiyon sorunu olanlar kekik bitkisini fazla kullanmasınlar.
#29.08.2009 23:30 0 0 0