Ananas ve Üzüm Salatası

Son güncelleme: 29.08.2009 23:44
  • Malzemeler
    25-50 gr şeker
    150 ml su
    150 ml beyaz şarap
    2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
    350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış


    Yemeğin Tarifi
    Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın. Şarabı ekleyip soğumaya bırakın.

    Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın. Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin. Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın.

    Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun. Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun. Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.

    SERVİS ÖNERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz.

#29.08.2009 23:44 0 0 0