Çilekli Bavaruaz

Son güncelleme: 29.08.2009 23:51
  • Malzemeler
    4 su bardağı süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    3 yumurta sarısı
    2 poşet krem şanti
    400 gr. çilek
    2 - 3 yaprak jelatin
    Sosu için:
    300 gr. çilek
    1 su bardağı toz şeker


    Yemeğin Tarifi
    2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.

    Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

    Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.

    Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin.

    Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.

    Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.

    Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

    Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın,
#29.08.2009 23:51 0 0 0