Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarna Tarifi - Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarnanın Yapılışı

Malzemeler:

250 gr mantı makarna,
350 gr dana ya da kuzu kıyma,
Doğranmış 1 orta boy soğan (1/2 su bardağı),
1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber,
1 diş dövülmüş sarımsak,
1 çırpılmış yumurta,
1/4 su bardağı ekmek kırıntısı (galeta unu),
1/4 tatlı kaşığı tarçın,
1/4 tatlı kaşığı yenibahar,
1/4 tatlı kaşığı biber,
400 gr reyhanlı domates sosu,
İsteğe bağlı olarak bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri.


Hazırlanışı:

Makarnayı tarifteki gibi pişirin ve süzün. Büyük bir tavada; eti, soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı, et kahverengileşinceye dek pişirip yağını süzün. Bu arada, orta boy bir kâsede yumurta, galeta unu, tarçın, yenibahar ve biberi karıştırın ve etli karışıma ekleyin. Üzerine sosun 1/4`ünü ekleyip iyice karıştırın. Her bir makarnanın içine hazırladığınız karışımdan aldığı kadar doldurun ve makarnaları, kare şeklinde derince bir fırın kabına dizin. 210 °C ısıtılmış fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine bir miktar sos gezdirin. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 846
favori
like
share