Maltıhalı Köfte

Son güncelleme: 16.09.2009 18:08
  • Maltıhalı Köfte tarifi - Maltıhalı Köfte yapilisi
    noimage
    MALZEMELER
    • 1 SB Kırmızı Mercimek
    • 2 SB Köfte'lik Bulgur
    ½ Demet Maydanoz
    • ½ Demet Dereotu
    • 8 Adet Taze Soğan
    • 2 Adet Kuru Soğan
    • 1 ÇB Zeytinyağı
    • 1 YK Biber Salçası
    • 1 YK Domates Salçası
    • 1 TK Karabiber
    • 1 ÇK Kimyon
    • 2 ÇK Tuz
    • 2 TK Pul Biber
    • 1 SB Et Suyu / 2 adet Bulyon
    • 4 SB Su
    • 1 Adet Marul

    HAZIRLANMASI
    1. 1 SB Kırmızı Mercimeği yıkayıp su ile dolu Tencere'nize boşaltın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.Mercimek'lerin ezilip hafif sulu kalmasını ve sarı renk almasını sağlayın.Mercimeğin suyunu tam olarak çekmemesi gerekir.Bulamaç kıvamı olmalı.

    2. 2 SB Köfte'lik Bulguru Yayvan Tencere'ye alın. Üzerine sulu Mercimeği ekleyip karıştırın. 30 Dakika Demlenmesi için Tencere'nin kapağını kapatın.

    3. 2 Tane Kuru Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları öldürün.Biber Salçasını ve Domates Salçasını ekleyin. Karabiberi ,Kimyon'u ve Pul Biber'i karıştırın.
    Bu Karışıma Et suyunu/Bulyon'u ilave ederek 5 dakika birlikte kaynamalarını sağlayın.

    4. Bu karışımı Bulgur ve Mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp Tencere'nin üzerini tekrar kapatın.

    5. Yeşil soğanları yıkayıp doğrayın. Maydanoz ve Dereotu'nuda aynı şekilde yıkayıp kıyın.

    6. Karışıma Tuz'uda ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz Köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Köfte harcından parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin.

    7. Genişce bir Servis tabağına altta Marul yaprakları Üstte Maltıhalı köfte'lerle servis ediniz.

    DİKKAT
    Alacağınız Bulgur İnce Bulgur olmayacak.Kesinlikle Köfte Bulgur'u reklam olacak ancak REİS marka benim tercihim.Köfte harcınız sulu olursa bir miktar daha Bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın. Et suyu yada Bulyon daha önce yaptığınız Mercimek Köfte'lerinden daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

    SB: Su Bardağı,ÇB: Çay Bardağı,YK: Yemek Kaşığı,TK: Tatlı Kaşığı,ÇK: Çay Kaşığı
#30.08.2009 11:29 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler
#04.09.2009 00:21 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Antep'in meshur mercimekli köftesi. Gaziantepliler mercimege malthali derler
#16.09.2009 15:21 0 0 0
  • malthalı ne onu anlamadım ama puL biberle biterim bu köfteye :)
#16.09.2009 15:24 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • maltiha = mercimek
#16.09.2009 15:31 0 0 0
  • Biliyorum bunu. Cidden çok güzel oluyor. Canım çekti. ):
#16.09.2009 15:42 0 0 0
  • tamam havil ablam yapcan demi sen olmassa nergis ablam yapcak D:
#16.09.2009 15:49 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Yok güzelim sen yapacaksin :D
#16.09.2009 18:08 0 0 0