Ekmek Yapımı - Renkli Ekmek


[FONT="Franklin Gothic Medium"]2 bardak ılık süt içine küçük bir ceviz kadar maya, 1 bardak ılık su tuz ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıyoruz. Ilık ortamda iyice kabarıncaya kadar üstü örtülü bir şekilde bekletiyoruz. Bu arada pancarı yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz üstünü kapatana kadar su ile doldurup 30- 40 dk pişiyoruz. ( sadece 1 adet pancar yeterli) Pişen pancarın kabuklarını soğup robottan geçiriyoruz elimizde zümrüt rengi bir bulamaç oluyor.

Kabaran hamuru tezgahımıza alıp elimizle gelişigüzel ortasını açıyoruz pancar ezmesini ortasına döküp unda ilave ederek ekmek kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Bu biraz zaman alıyor. Pişireceğimiz kaba ya da kalıba alıp üstünü örterek ılık ortamda 15 20 dk daha bekletiyoruz daha sonra fırında yüksek ısıda kontrol ederek pişiriyoruz.
Not: Bu ekmek diğerleri kadar dayanıklı olmuyor günlük yapılmalı ve tüketilmeli

Eğer mayalı tariflerde tecrübeli iseniz korkmadan yapabilirsiniz. Mayalı hamur biraz daha yoğurma ve kıvam bilgisi gerektirir. Tecrübeniz yoksa sade ekmekten başlamanızı tavsiye ederim.



Alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 340
favori
like
share