[FONT="Arial Narrow"]



İçindekiler:

_3-4 kg balkabağı
_4 su bardağı tozşeker
_350 gram kestane
_5 su bardağı kıyılmış ceviz
sosu için:
_150 gram bitter çikolata
_1 tatlı kaşığı tereyağı
_2 çorba kaşığı süt


Hazırlanışı:
Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklaşın. Pişen kabakları ezip, haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın. Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin. Bir gün süreyle buzdolabının alt tarafında demlendirin. Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin. Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 286
favori
like
share