Firefox Clipmarks Eklentisi

Son güncelleme: 31.08.2009 15:58
  • Firefox Clipmarks Add-onnoimage

    Ne İşe Yarıyor?
    Clipmarks, firefox'un getting started sayfasında tanıtılmasıyla birlikte daha çok ses getirdi. Bu eklenti ile herhangi bir web sayfasındaki kopyalamak istediğiniz öğeleri kopyala yapıştır yapmadan saklayabilir ve paylaşabilirsiniz. Clipmarks ile metin,resim ve videoları pratik bir şekilde saklamanız, paylaşmanız hatta doğrudan kendi blogunuza göndermeniz mümkün. Bunları doğrudan mail atabileceğiniz gibi, yazı ve resimlerin doğrudan çıktısını almanız da mümkün. Böylece sayfanın tamamını yazdırmak yerine, sadece sizin istediğiniz ve sayfanın farklı yerlerinden seçtiğiniz öğelerin yazdırıyor, daha sade ve anlaşılır bi belge elde etmekle kalmayıp aynı zamanda da mürekkep tasarrufu yapmış oluyorsunuz

    Nasıl Kullanılıyor?
    Clipmarks eklentisi yüklendikten sonra adres çubuğunun sağ tarafına bir ikon ekliyor (Yeşil fonda beyaz ataç ikonu) Herhangi bir web sayfasındayken bu ikonu tıkladığınızda, clipmarks etkin hale geliyor ve imleci sayfadaki öğelerin üzerine götürdüğünüzde o alanı turuncu çerçeve içerisine alıyor. Eğer isterseniz fare ile daha özel bir alanı seçmeniz de mümkün. Resimlerin üzerine tıklayarak, videolarınsa sağ üst köşesindeki 'clip video' linkine tıklayarak seçebiliyorsunuz. Saklamak istediğiniz öğeleri seçme işlemini bitirdiğinizde, clipmarks etkinleştirdiğinizde sayfanın en üstünde çıkan bardan "click here when done clipping" kısmına tıklamanız gerekiyor. Karşınıza dört seçenek çıkıyor.

    * Save Clip seçeneğine tıklarsanız, clipmarks hesabınıza kaydetmeniz için gerekli olan ekran çıkıyor. Tabi bunun için öncelikle üye olmalısınız. Böylece istediğiniz herhangi bir bilgisayardan sakladığınız öğelere kolayca erişebilirsiniz. Clipmarks size http://clipmarks.com/clipper/kullanıcıadı şeklinde bir sayfa veriyor böyle buradan istediğiniz öğeleri paylaşabiliyor veya hesabınıza giriş yapabiliyorsunuz.
    * Email Clip seçeneği ile seçtiğiniz öğeleri istediğiniz adrese mail olarak gönderebilirsiniz. Bu bölümden gmail, yahoo, aol ve hotmail adres listenizi içeri aktarmanız da mümkün.
    * Blog Clip seçeneği ile ise, seçtiklerinizi wordpress, blogger, livejournal, movabla type, typepad, vox, myspace ve facebook'ta doğrudan yayınlayabilirsiniz. Tabi bunun için ilgili sistemi seçip kullanıcı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
    * Print Clip seçeneği ile ise seçtiğiniz yazı ve resimlerin şık bir çıktısını alabilirsiniz. Çok kullanışı olan bu özellik sayesinde bir sayfanın istenilen alanlarının çıktısını kolayca almanız mümkün.

    Clipmarks hakkında daha fazla bilgi almak ve demo videoyu izlemek için http://clipmarks.com/how-to-clip/ adresini kullanabilirsiniz.


    Firefox Clipmarks Eklentisi DownLoadBurdan
#31.08.2009 15:58 0 0 0