Nesli Tükenmiş Bazı Hayvanlar

Son güncelleme: 10.09.2009 15:51
  • Dinazorlar : yüzlerce türü vardı. insanoğlunun dünyada bulunuşundan çok önce doğal sebeplerle yok oldular.


    Mamut : filin atası.
    noimage

    Moa : yeni zelanda'da yaşamış en büyük kuş türü. insanlar tarafından yok edildi.
    noimage


    Tazmanya kaplanı (thylacinus cynocephalus) : 1930'lara kadar yaşadı. tazmanya hükümeti ve çiftçilerin desteğiyle sürdürülen avlarla soyu tüketildi.
    noimage


    Hazar kaplanı veya pers kaplanı (panthera tigris virgata) : iran, afganistan, türkiye, ırak ve moğolistan bölgelerinde yaşamaktaydı. en son 1970 yılında rusya'daki türün son üyesinin ölümüyle yok oldu.
    noimage


    Anadolu panteri (pantherea pardus tulliana): en son izine 1974 yılında beypazarında rastlanmıştır.
    noimage


    Falkland tilkisi (dusicyon australis), köpekgiller (canidae) familyasından falkland adaları 'nda yaşamış ve nesli tükenmiş bir vahşi köpek türü. ölçüsüz derecede avlanmaları sonucu son falkland tilkisi 1876 vurulmuştur. ondan sonra da tür bir daha görülmemiştir.
    noimage

    Triceratops, gözlerinin ve papağan benzeri gagasının üzerinde boynuzları ile tanınan 72-65 milyon yıl önce yaşamış türleri oluşturan cins.
    noimage


    Anadolu parsı (panthera pardus tulliana), leopar alt türündeki büyük kedilerin anadolu'daki son temsilcilerindendir. neslinin tükendiği yönünde görüşler bulunmasına karşın, bugün türkiye'de 10-15 anadolu parsı kaldığı da öne sürülmektedir.
    noimage

    Acipenseriformes, kemikli balıklara ait, 2 familyası haricinde birçok nesli tükenmiş familyayı kapsayan bir takımdır. bu balıkların iskeletleri tamamen kemikleşmemiştir. fosil olarak tebeşir çağından kalma kalıntıları bulunmaktadır.
    noimage
#01.09.2009 01:35 0 0 0
  • Moa oldukça ilginç geldi bana
    Sağol paylaşım için.!
#10.09.2009 15:51 0 0 0