Konya Teknoparkı Ar-Ge Projesinde Rekora Koşuyor

Son güncelleme: 01.09.2009 17:32
  • Konya Teknopark - Ar-Ge Projesi - SAN-TEZ - Teknoloji Haberleri - TÜBİTAK
    noimage

    Selçuk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Konya Teknopark'ında son 1 yıl içinde 100 Ar-Ge projesi üretildi. Konya Teknoparkı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, kampüste yeni bir teknoloji şehri kurduklarını söyledi.

    Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde yer alan ve toplam 10 bin 500 metrekarelik alana sahip Konya Teknopark'ı Türkiye'nin fiziki mekan ve firma sayısı bakımından en büyük 3'üncü teknoparkı konumunda bulunuyor.

    Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Botsalı, Konya Teknoparkı'nın, özellikle son 1 yılda büyük gelişim gösterdiğini ifade etti. Konya'da son 11 yılda TÜBİTAK'a sunulan 77 Ar-Ge projesi bulunduğunu belirten Botsalı, "Teknokent bünyesinde sadece son 1 yılda toplam 100 Ar-Ge projesi hazırlandı ve TÜBİTAK'a sunuldu. Ayrıca, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen Sanayi Tezleri Destekleme Programı'na (SAN-TEZ) en çok proje üreten üniversite olduk. Bu kapsamda halen 7 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor." dedi.

    Üniversite mezunlarına yönelik bu yıl uygulanmaya başlanılan tekno-girişim sermaye desteği programlarında 82 proje bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Fatih Botsalı, bunlardan 6'sının yine Selçuk Üniversitesi bünyesinde yürütüldüğü bilgisini verdi.

    SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da desteğiyle kampüste 'Teknoloji Şehri' kurduklarını anlatan Prof. Dr. Botsalı, Konya Teknopark'ın 120 firma kapasiteli yeni binasında çalışmalara başladığını aktardı.

    Burada hazırlanan araştırmaların sonuçlarını teknolojiye dönüştürerek bölgeye ve ülke ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Botsalı, "Akademisyenler ve öğrencilerin Ar-Ge faaliyetlerinde görev alması nitelikli ve deneyimli araştırmacı sayımızı da artırıyor. Bu durum, öğretim elemanlarının mesleki deneyimini artıracak, üniversitedeki eğitim kalitesinin yükselmesini de sağlayacaktır." diye konuştu.


    Kaknak:Veteknoloji
#01.09.2009 17:32 0 0 0