Kilisliler, domates ve biber salçalarını hazır almaktansa evlerinde yapmayı tercih ediyor. Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen uygulama ile her yıl ağustos ve eylül aylarında bahçelerden toplanan

domates ve biberleri odun ateşinde kaynatan ve tepsilere dökerek güneşte kıvam almasını bekleyen Kilisli hanımlar, kendi elleri ile yaptıkları salçaları kavanozlara koyarak kışa hazırlık yapıyor. Bahçesi olmayan vatandaşlar ise sebze halinden satın aldıkları domates ve biberlerle salça yapıyor. Tepsilere konulan domates ve biber salçaları ise evlerin damında ilginç görüntüler oluşturuyor.

Kilisliler, dışarıda hazır yapılan domates ve biber salçalarına kentte rağbet gösterilmediğini belirterek, "Kilisliler kendi salçasını kendileri yapar. Yüzyıllardır bu bir gelenek haline gelmiş. Dışarıda satılan salçaların nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Hijyenik mi, değil mi bilmiyoruz. En iyisi büyüklerimizden gördüğümüz gibi kendi salçamızı kendimiz üretmektir" şeklinde konuşuyorlar.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share