Sivasspor Stoper Transfer Etti

Son güncelleme: 08.09.2009 17:13
  • Sivassporun yeni transferi Bruno Mbanangoye Zita

    noimage

    Kırmızı beyazlı yönetim, Beyaz Rusya'nın Dinamo Minsk
    takımında forma giyen oyun kurucu Bruno Mbanangoye Zita ile anlaştı!..
    Sivasspor, Fransa'nın Clermond-Ferrand takımında forma giyen 22 yaşındaki savunma oyuncusu Mehdi Benatia'yla anlaştığı öğrenildi.

    Sezona kâbus gibi bir başlangıç yapan Sivasspor, transferin son saatlerinde savunmasına takviye yapmaya hazırlanıyor. Kırmızı-beyazlı kulübün, Fransa 2. Lig takımlarından Clermont-Ferrand'da forma giyen Faslı stoper Mehdi Benatia ile anlaştığı öğrenildi.

    Olimpik Marsilya'da yetişen 22 yaşındaki Benatia, profesyonel kariyerinin ilk 3 yılında da bu kulüpte yeralmış; ancak 1 yıl Tours, 1 yıl da Lorient takımlarına kiralık olarak gönderilmişti.

    Clermont-Ferrand ile 2010 yılına dek sözleşmesi bulunan Benatia'nın, Sivasspor'a kaça malolacağıysa şimdilik bilinmiyor
#01.09.2009 19:24 0 0 0
  • Zita geliyor!


    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Tekrar Sivasspor olarak çıkışa geçmek istiyoruz. Bunu yapıp sevenlerimizi tekrar mutlu etmek istiyoruz'' derken, yeni transfer Zita hakkında da açıklama yaptı..


    noimage




    Ligin 5. haftasında Manisaspor ile deplasmanda oynayacağı maçı hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Bülent Uygun, takımın son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    Milli maç arasının Sivasspor için bir nevi ''ilaç'' olduğunu ifade eden Uygun, ''Çünkü sakatlıklarımızın çok fazla olması ve onları tedavi edebilme adına bu ara çok lazımdı. Nitekim en azından iki İbrahim ile birlikte Cihan ve Musa da takımla birlikte idmanlara başladı. Sakatlıklarının belli ölçülerde geçmiş olması takımımızın mevki alternatifi bakımından bizim işimize geldi'' dedi.

    Ligde 1 hafta içerisinde önce Manisaspor, ardından Denizlispor ile deplasmanda, daha sonra da iç sahada Bursaspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Uygun, bu 1 haftalık süreçte birbirinden zorlu 3 maçta kendilerine yakışanı, takımlarına yakışanı yapmak ve bu zorlu deplasmanlarda alacakları puanlarla taraftarlarını mutlu etmek istediklerini söyledi.

    -''SEVENLERİMİZİ TEKRAR MUTLU ETMEK İSTİYORUZ''-
    Sezon başından bu yana çok sıkıntı yaşadıklarını, ilk onbirlerinden en az 8 oyuncunun yaşadığı sakatlıklar ve geçirdikleri ameliyatların takımın dengesini alt üst ettiğini ifade eden Uygun, ''Ama bu kadar zorluğa rağmen futbolcu kardeşlerim ellerinden gelenin en güzelini yapmaya çalıştı. Belki sonuç itibariyle istediğimiz sonuçların hiçbirini alamadık ama sahada güzel şeyler üretmeye çalışan, benim verdiğimi yapmaya çalışan bir takımım vardı. Şimdi bu süreç içerisinde, bu zamandan en güzel şekilde yararlanıp tekrar Sivasspor olarak çıkışa geçmek istiyoruz. Bunu yapıp sevenlerimizi tekrar mutlu etmek istiyoruz'' diye konuştu.

    Uygun, sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan kaptan Mehmet Yıldız'ın son durumu ile ilgili soru üzerine, Mehmet'in sakatlığının düşündüklerinden daha da kötü durumda olduğunu, golcü oyuncunun en az 3-4 hafta gibi bir zamana ihtiyacının olduğunu söyledi.

    Petkoviç'in omzunda yırtık olduğunu ve ameliyat olma ihtimali olduğunu, Abdurrahman Dereli'nin sağ ayağının kırıldığını ve en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağını, adalesinde yırtık olan Ersen Martin'in 2 haftaya ihtiyacının olduğunu, yine Onur Tuncer'in sakatlığının devam ettiğini belirten Uygun, sakatlığı bulunan oyuncuları iyileştikten sonra bir de forma sokmak, onlara gerekli yüklemeleri yapmak gerektiğini kaydetti.

    -''ZAMAN BİZİM İÇİN İLAÇ''-
    ''Zaman bizim için ilaç'' diyen Uygun, ''Ama bu zamanımız da olmadığı için ve kadromuzun esasında temel direklerini oluşturan böyle arkadaşların sakatlığı istemediğimiz sonuçları almamıza neden oldu. Tabi alternatif olarak da yabancı transferlerinde yaşadığımız kaos, bizi çok hırpaladı. Ben iddia ediyorum, bizim bu yaşadığımızı başkası yaşasa daha da kötü durumda olurdu, o yüzden ben Sivasspor'un şu andaki durumu itibariyle çok fazla kötü olduğunu düşünmüyorum'' diye konuştu.

    -YENİ TRANSFER ZİTA GELİYOR-
    Sivasspor'un Rusya'nın Dinamo Minsk takımından transfer ettiği, Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye'nin ne zaman takıma katılacağının sorulması üzerine, ''Çarşamba günü milli maçı var, o maçı oynadıktan sonra büyük bir ihtimalle ya Perşembe akşamı İstanbul'a indireceğiz, ya da Cuma günü İzmir'e indireceğiz'' dedi.

    Zita'nın Manisaspor karşısında oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine ise Uygun, Zita'nın henüz takımı tanımadığını, isimleri bilmediğini, yeni bir ortama gireceğini, bu nedenle bu maçta ilk onbirde forma giymeyeceğini belirterek, ''Belki ilerleyen dakikalarda, 15-20 dakika oynar'' dedi.

    Gabon milli takımının Kamerun ile yaptığı maçta Zita'yı izlediğini belirten Uygun, ''90 dakika sahadaydı, gayet iyiydi. Çok teknik, koşabilen ve gole gidebilen bir oyuncu. İnşallah Sivasspor'a hayırlı olur'' diye konuştu.

    -İDMAN-
    Sakat oyuncuların sayısının çokluğu nedeniyle idman, 17 futbolcunun katılımıyla gerçekleşti. Yeni transfer Bruno Zita ile sakatlıkları bulunan Mehmet Yıldız, Abdurrahman Dereli, Onur Tuncer, Ersen Martin ve sakatlığı nedeniyle tedavi için ülkesine gittiği belirtilen kaleci Michael Petkoviç'in yer almadığı idmanda, ısınma hareketlerinin ardından teknik direktör Bülent Uygun futbolcularını 2 ayrı gruba ayırarak isabetli pas ve top kapma çalışması yaptırdı.

    Bu çalışmanın ardından antrenman, dar alanda çabukluk-çevikliğe yönelik çeşitli etapların yer aldığı istasyon çalışmasıyla devam etti.
#08.09.2009 17:12 0 0 0
  • sivasspro bence bu sezon orta ssiralarda kalir alt siralarda olmaz diye düşünüyorum
#08.09.2009 17:13 0 0 0