sahurda ne yemeli - sahur yemek tarifleri - sahur için tarifler - tok tutan tarifler
Malzemeler:
* 4-5 patates
* 1 adet kuru sogan
* 3 adet yeşil biber
* 1 yemek kaşıgı biber salçası
* Bolca kuru nane
* tuz,kırmızbiber varsa reyhan
* sıvıyag
Yapılışı:
Patatesleri haşladıktan sonra eziyoruz.Yemeklik dogranmış sogan ve yine yemeklik dogranmış yeşil biberleri sıvıyagda kavuruyoruz.Kavrulduktan sonra içine biber salçasını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.En son olarak içine bolca nane ve diger baharatları ekleyip bir defa karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz ve içine ezilmiş patatesleri ekliyoruz.İyice malzemeleri patatese yedirdikten sonra servis tabagına alıyoruz.