Malzemeler:

2 yemek kaşıgı kırmızı mercimek
1 patates
1 tatlı kaşıgı sogan
1 kereviz kökü
1 havuç
1 yemek kaşıgı zeytinyagı
300 ml sıcak su
tuz(1 yaşından büyük çocuklar için deniz tuzu)


Küçük dogranmış sogan,havuç ve kereviz zeytinyagında kavrulur.Mercimek eklenir,patates ve sıcak su eklenir.Kaynayınca altı kısılıp 20 dakika pişirilir.İnmeden Önce tuz eklenir.

Not:Kerevizin Faydaları:Sinir yorgunlugunu giderdigi,iştah açtıgı,agız kokusunu giderdigi,öksürügü kestigi,kanı temizledigi,sarılıgı giderdigi,sivilceleri azalttıgı,gaz söktürdügü,böbrek kum ve taşlarını düşürdügü,mideyi kuvvetlendirdigi,agrıları giderdigi,cilde tazelik ve parlaklık verdigi,unutkanlıga iyi geldigi,anne sütünü arttırdıgı klinik araştırmalarda tespit edilmiştir.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 784
favori
like
share
kul34 Tarih: 03.09.2009 14:25
eline sağlık