Tırnaklarımla Kazıdım

Son güncelleme: 01.09.2009 22:18
  • noimage



    Bu sevdayı tırnaklarımla kazıdım ben yüreğime...


    Etrafımdaki herkesin tuttuğu takımın renkleri farklı farklıydı , hiç birini anlayamıyordum ve hiç birini sevemiyordum. Bir yanda sarı - kırmızı bir yanda sarı -lacivert bir yanda da siyah-beyaz renkler vardı. Arkadaşlarım bana bu takımı tut , şu takımı tut diyorlardı... Ama ben ısınamıyordum hiç birine neden bilmiyordum.


    Bir gün babam dedi ki "Evlat Hazırlan maça gidiyoruz" bende hazırlandım ve gittik. Koskocaman bir yere gittik orda amcalar bağırıp duruyordu ben anlamamıştım ne olduğunu , anlam verememiştim. Akşam eve dönünce babama dedim "Baba Hangi Takımdı Bu? " babamın verdiği cevapta şuydu "Bursaspor Oğlum." Bursaspor benim oturuduğum şehrim,n takımıydı , hiç yabancı gelmemişti ve Yeşil Beya olan renkleride sanki her gün gördüğüm yerlerden kopup gelmiş gibiydi.


    Babama bir soru daha sordum "Baba bir daha ne zaman gideceğiz maça?" Babam "2 hafta sonra gideriz" demişti , bana o 2 hafta bir ömür gibi geldi geçmek bilmedi. Maça gittiğimizde herşeyi anlamaya çalışıyordum babam bana usanmadan cevaplar veriyordu. Artık maç saatlerinde hazırlanıp babamı kapıda bekliyordum ve gidiyorduk. Bursaspor'u sevmiştim , o küçücük yüreğime koskocaman bir sevdanın tohumlarını ekmiştim o zamanlar.


    Teksas diye birşey varmış o zamanlar babama sorarak öğrenmiştim:; admlar hiç yerinde durmuyorlardı ve sürekli Bursasporu destekliyorlardı , ben o zamanlar onlara deli heralde demiştim... Nerden bilirdim zamanla benimde delireceğim? Evet delirmiştim Teksas'a gidiyordum her maç ve hermaçta sesim kısılana kadar Bursa ! diye haykırıyordum...

    Zamanla anladım ki fark etmeden , hissetirmeden , ses çıkarmadan Bursaspor Sevdası kanıma , canıma işlemişti...

    Bursapsorluluk bana babamın ömrüm boyunca verdiği en güzel hediyeydi , peki ya ben ne yapmalıydım?

    O zamanlar kestiremesemde şimdi neyin ne olduğunun farkındayım...

    Seneler boyunca tırnaklarımla yüreğime kazıyıp babamın hediye ettiği bu sevdayı bende oğluma ve hatta kızıma hediye etmeliyim... Belki de herkesin yapması gereken bu değil mi??
#01.09.2009 22:17 0 0 0
  • işte benim bursasporlu olmamın hikayesi saolasın baba bana çok güzel hediye verdin
#01.09.2009 22:18 0 0 0