Malzemeler:

hamur icin:

* 1 kg un
* 2 yumurta (beyazi hamurun icine sarisi hamurun üzerine sürmeye)
* 1 su bardagi sivi yag
* 1 su bardagi yogurt
* 1 yas maya
* 2 corba kasigi tuz
* 2 corba kasigi seker
* alabildigi kadar süt

Yogurt yerine sirf sütlede yogurabilirsiniz hamurunuzu.
Ici icin:

* 5-6 taze sogan
* 400 gram beyaz peynir

süslemek icin:

* susam

Yapilisi:

Bir cay bardagi sütü isitiyorsunuz, ilik sütün icine bir kasik seker ve bir yas maya koyup bunlari karistirip kabarmaya birakiyorsunuz.

Diger hamur malzemelerini bir kabin icine koyup kabarmis maya karisimini icine döküp hepsini karistirip kulak memesi kivamina gelesiye kadar yogurup üstünü örtüp kabarmaya birakiyorsunuz.





Ici icin taze soganlari halka halka ince dograyip icine beyaz peyniri ufaliyorsunuz. Pogaca icin asadaki resimdeki gibi hamuru acip icine harci doldurup pogaca sekli veriyorsunuz.

Pideyide daha asadaki resimdeki gibi hazirlayip hamuru kapatiyorsunuz. Hamurlari yaglanmis tepsiye yada yagli firin kagidinin üstüne dösüyorsunuz.




Sekillenmis hamurlari tepsi mayalanmasina birakiyorsunuz. Kabardiktan sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam serpip 180 derecede kizarasiya kadar firinda pisiriyorsunuz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 674
favori
like
share