# 2 yemek kaşığı çay
# 1 şeftali
# 1 su bardağı portakal suyu
# ½ limon suyu
# Bolca buz
# Taze nane yaprakları
Hazırlanışı;
1. 2 yemek kaşığı çayı kaynamış suyla orta boy bir demlikte demleyin.
2. 5-6 dakika sonra demlenmiş çayı, yarısına kadar buzla doldurulmuş sürahiye süzerek boşaltın.
3. Buzlar eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve gerekiyorsa soğuk su ekleyin, isterseniz içine bir kaç tane nane yaprağı atın (ama nane yapraklarını çok fazla bekletmeyin zamanla acılaşabiliyor, bir kaç saat sonra çıkartın veya istediğiniz aromaya gelince).
4. Blender veya rondoda şeftaliyi kabuklarını soyup atın, portakal suyunu da koyup iyice püre haline gelinceye kadar çekin.
5. Bardağa istediğiniz kadar buz, üzerine soğuk çayını en üste de şeftali püresinden bir - iki çorba kaşığı koyun.