G.Antep'e 2 forvet

Son güncelleme: 03.09.2009 21:28
Han Han foto
  • Gaziantepspor, Portekiz'in SC Braga takımından forvet oyuncuları Jorginho ile aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'nda da oynayan Roland Linz ile anlaştı.

    Tabata'yı 8 milyon Avro gibi bir bedelle Beşiktaş'a veren kırmızı-siyahlılar, Tabata'nın Beşiktaş'a imza attığı gün, Portekiz 1. Lig ekiplerinden SC Braga takımında oynayan Jorginho ile Roland Linz ile anlaştı.

    Her iki futbolcuyu da Türkiye'ye getiren Gaziantepspor, asıl adı Jorge Luíz Pereira Souza olan Jorginho ile 2, Roland Linz ile de 3 yıllık anlaşmaya vardı. 28 yaşındaki Roland Linz 1.85 metre boyunda, 72 kilogram ağırlığında. Linz, UEFA Kupası'nda geçen sene Sivasspor'a 2 gol atmıştı.

    Futbol hayatına 1994 yılında Brezilya'nın Goituba Esporte Clube takımında başlayan Jorginho ise 1977 doğumlu. 1.78 metre boyunda olan 1977 doğumlu Jorginho, 72 kilogram ağırlığında. Jorginho, şu ana kadar 172 maçta 43 kez fileleri havalandırma başarısını göstermiş.

    Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, daha önce söz verdiği gibi takıma kaliteli takviye yapma sözü verdiğini, Jorginho ile Roland Linz'in futbol dünyasında kendini ispatlamış futbolcular olduğunu, Jorginho'nun 10 numara olarak alındığını, Linz'in ise golcü olarak alındığını söyledi.

    KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR

    Kızıl, bu sezon marka kentin adına yakışır bir kadro kurduklarını, bu kadrodan iyi işler çıkartmasını beklediğini belirterek, "Gaziantepspor olarak bu sezon ilk 5'i hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

    Kızıl, genç yıldız İsmail Köybaşı ile Tabata'yı Beşiktaş'a verdiklerini, gidenlerin yerine de kaliteli isimleri almaya büyük önem verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Gaziantepspor bu sezon kadro yapısı ile adından sıkça söz ettirecek bir yapıya sahip. Üç büyüklerden sonra kaliteli bir takıma sahip bir kulübüz. Gençken getirip, İsmail gibi futbolcular yetiştirmek amacındayız. Yetiştirilen bu futbolcularla kulübe maddi ve manevi katkıda bulunulmasını istiyoruz. Taraftarlara golcü sözüm vardı. İşte bu sözü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bizim hedefimiz belli. Bu konuda ciddi bir çalışma yürüttük ve mutluluğa eriştik. Transferde hocamız Jose Coucerio ile organizeli çalıştık. Çok üst düzey futbolcularla görüştük ve bu isimlerde karar kıldık. Jorginho ve Roland Linz transferleri camiaya hayırlı olsun."

    Gaziantepspor'un son yıllarda tercih edilen bir kulüp haline geldiğini ifade eden Kızıl, "Nereden nereye geldik, herkes biliyor. Türkiye'de konuşulan kulüplerden birisiyiz. Para sorunu olmayan, hedefi olan, kaliteli futbolcuların olduğu bir kulüp. Amacımız da buydu. Tabii ki bunlar yavaş yavaş oluyor. Bütçemizin çok çok üstüne çıktık. Futbolcularımız hep pahalı futbolcular. Öyle olmazsa da hedef koyamazsınız. Biz tek başımıza buraya getirdik, bununla da gurur duyuyoruz. Gazi kelimesi bizim için kutsal bir kavram. Bunun için de "gazi" şehrimize hizmet ettiğimiz için, bu kenti temsil ettiğimiz için çok büyük gurur duyuyoruz. İnşallah her şey çok iyi olacak" şeklinde konuştu.
#01.09.2009 23:44 0 0 0
  • Baskan yanlis isler yapiyor ama Hayirli olsun
#03.09.2009 18:37 0 0 0
  • onlarıda satar 8 milyon euro ya tabi iyi çıkarsa onlarda :D
#03.09.2009 21:28 0 0 0