Yarım kilo Börülce
4-5 Adet orta boy domates
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
1. Soğanı yemeklik doğrayın.
2. Orta boy tencerede zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
4. Soğanların üzerine ekleyerek soteleyin.
5. Börülceleri ortalarından ikiye kesip yıkayın ve süzün.
6. Tuz ve karabiberle birlikte Börülceleri tencereye ilave edin.
7. Birkaç kez karıştırıp kapağını kapatın.
8. Domatesler suyunu bırakıncaya kadar kapağını hiç açmayın.
9. Daha sonra gerekirse yarım çay bardağı kadar su ilave edin.
10. Kısık ateşte Börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin.
11. Soğuk servis yapın.