Karanfil diş ağrısına karşı en etkili çözüm

Son güncelleme: 02.09.2009 02:12
  • Karanfilin mucize faydaları - diş ağrısına karanfil - Diş Ağrısına Hemen Çözüm

    Diş ağrısı dayanılması en zor ağrılardan biridir. Güzel kokusu ve sayısız faydalarıyla karanfil diş ağrısına karşı en etkili çözümlerden biridir. Karanfilin mucize faydaları ve daha fazlası bu yazıda!
    Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.

    Karanfilin faydaları ise şöyle,

    Gaz söktürücüdür.

    Mide bulantısını bastırır. Kusmaları önler. Karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan karışım ılık olarak içilir.

    Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.

    Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır.

    Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteksizliği azaltır.

    Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardımcı olur.

    Mideyi çalıştırır ve iştah açar. Sindirimi kolaylaştırır.
    Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller.

    Karanfil Şurubu Tarifi

    25 ml. Kaynar su taze taç yapraklarının üzerine dökülür ve 12 saat bekletilir. Süzgeçten geçirilip 225 gram şeker eklenir ve karıştırılır. Hazır olduğunda cam bir şişede saklanabilir.
#02.09.2009 02:12 0 0 0