Malzemeleri:

- 4 tane orta boy patates
- 1 su bardagi süt
- 1 cay bardagi sivi yag
- 3 yumurta
- 1 cay kasigi tuz
- 1/2 yemek kasigi seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 ufak su bardagi un
- biraz karabiber ve pul biber

Yapilisi:

1. Patateslerin kabuklarini soyup, kizartmalik dogruyorsunuz (ben yuvarlak dogradim).

2. Alti cabuk kizan ve margarinle (ben yagli kagit kullandim, tepsi temizlemesi kolay olsun diye) yagladiginiz bir tepsiye diziyorsunuz. 250 C derecede (ben 200 C'de pisirdim) önceden isitilmis firina 3 - 4 dakikaligina atiyorsunuz.

3. Bu arada süt, yumurta, sivi yag, tuz, seker, kabartma tozu ve unu karistirip iyice cirpiyorsunuz. (Ben kirmizi biber de ekledim). Bu karisimi firindan cikardiginiz patateslerin üzerine güzelce gezdiriyorsunuz ve tepsiyi tekrar firina atiyorsunuz. Üzeri iyice kizarip patatesler pisince böregi - evet böregi - cikariyor ve dilimleyerek servis yapiyorsunuz.

Afiyet olsun!!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1214
favori
like
share