ramazan pidesi tarifi - evde ramazan pidesi yapılışı



MALZEMELER:

4,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
Üzeri için yumurta sarısı


YAPILIŞI:

Süt,ılık su,sıvı yağ,şeker ve tuzumuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım..Bir kapta un ve mayayı karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışımımıza ekleyip yoğuralım..Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak.Yoğurma işlemi bitince üzerini kapatıp yaklaşık bir saat hamurumuz iki katı olana dek bekletelim..Sürenin sonunda hamurumuzu çok az yoğurup gazını alalım..
Pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp unlayalım.Tek pide yapacaksak benim yaptığım gibi tepsimize hamuru alıp pide şekli verelim..

hamurun elimize yapışmaması için Su ve un karışımından oluşan bir karışım hazırlayalım..(1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı un)Elimizi bu suya batırıp hamurumuza pide şekli verelim..Önce kenara bir daire yapalım.Ortasını baklava dilimi gibi şekillendirelim..Tepside 15 dakika bekletelim..Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyelim..Önceden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarıncaya dek pişirelim..AFİYET OLSUN.....

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2201
favori
like
share