Fırında Şehriyeli Kuzu tarifi - Fırında Şehriyeli Kuzu yapilisi

Malzeme:
500 gr. kuşbaşı el (koyun) veya parça et (kuzu)
2 adet iri soğan
3 ad el domates
İ tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı vağ
1 su bardağı arpa şehriye
2.5 bardak su ve karabiber



Hazırlanışı:
Tencereye yağ konur ve etler iyice kavrulur. Küp doğranmış soğan ilave edilerek 2-3 dakika daha çevrilir. Kabukları soyularak küp doğranmış domates ve salça eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Üstüne iki buçuk bardak su ‘laves’ yapılır- Tuz ve karabiberle lallamlıramk icnccrcnin kapağı kapatılır. Orta ateşte etler iyice pişene kadar ı m ulur. Daha sonra delikli bir kepçe ile etler süzülerek tencereden alınıp şehriyeler u-ncereye alılır. .Şehriyeler suyunu çekince ateşten indirilir. Isıya dayanıklı bir cim kabu önce şehriyeler üstüne etler yayılarak fırına verilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 323
favori
like
share
RoSe_SüM Tarih: 08.09.2009 15:02
çok güzel görünüyo.. emeğine sağlık..