Gönlü Ferah Tarifi - Gönlü Ferahın Yapılışı - Sütlü Gönlü Ferah

Malzemeler:

1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
1.5 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek

Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi

Yapılışı:

Sütü yumurta sarısını unu mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
Margarini koyup ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın.
Etimekleri cam bir kabın içine dizin.
1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökün.
Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.
Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 330
favori
like
share