BARBUNYA ÇORBASI



Malzemeler:
- 7 yemek kaşığı tarhana,
- 2 adet sivri biber,
- ½ demet dereotu,
- ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
- 2 diş sarmısak,
- 3 yemek kayığı tereyağ,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.


Yapılışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 621
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 16:22
paylaşımın için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:23
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:47
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:09
ElleRINE SAglik....!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 01:55
ellerine saglik cok tessekur ederim
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:36
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 01:40
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 26.09.2005 16:45
Ellerine saglik