LEBENİYE ÇORBASI




Malzemeler:


- ½ kg hindi but kuşbaşı,
- 1 su bardağı nohut,
- ½ su bardağı pirinç,
- ½ kg yoğurt,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 3 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 yemek kaşığı kuru nane,
- Tuzot.





Yapılışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 626
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:33
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 18:02
tarif için teşekkürlerr
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:00
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 19:07
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:31
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:34
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
ens_selman Tarih: 14.12.2005 15:40
eline emeğine sağlık bizede afiyet olsun
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:31
tarif için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:09
ElleRINE SAglik....!