ARAP SAÇI



Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç,
- 1/2 kg. beyaz lahana,
- 1/2 kg. soğan,
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 4 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı kuru nane,
- 1/2 demet dereotu,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- 1/2 çay kaşığı tarçın,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- 2 limon suyu,
- Tuz.



Yapılışı:
Soğanları temizleyip, yemeklik doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı ince kıyın. Az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirip, dinlendirin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 712
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.02.2006 23:23
tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:54
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:54
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:09
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:25
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:50
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:08
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:26
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:04
Ellerine saqLık