Kilis’te Ramazan Bayramı’na 15 gün kala, evlerde kâhke-gerebiç yapma telaşı şimdiden yaşanmaya başlandı. Kilisli hanımların, komşuları ile birlikte yardımlaşarak, bayramda gelecek misafirlere ikram

edilmek üzere evlerde hazırladıkları gerebiç ve kâhkeler fırınlarda pişirilerek bayramlaşmak için gelen misafirlere sunuluyor.

Şafak Pide Fırını sahibi Fevzi Canarslan, Ramazan ayında bayram ikramı için taş fırınlarda pişirilen gerebicin Kilis’e özgü bir pasta türü olduğunu söyledi. Evlerde cevizli ve fıstıklı olarak 2 ayrı türde hazırlanan gerebiç imalatının Ramazan sonuna kadar devam ettiğini kaydeden Canarslan, “Halkın gerebice olan ilgisi her yıl artarak sürüyor. Hanımlar evde hazırladıkları gerebiç ile kâhkeleri bize getiriyorlar ve biz de pişirerek tekrar kendilerine veriyoruz. Ayrıca biz de fırınımızda kendi hazırladığımız kâhke ve gerebiçleri isteyen tüketicilere satıyoruz” diye konuştu.

Canarslan ayrıca kâhkenin kilosunu 4 TL’ye yaptıklarını ve gerebicin tepsisini de 2,5 TL’den pişirdiklerini sözlerine ekledi.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 608
favori
like
share
ultimatom Tarih: 08.09.2009 23:34
Abowww ağe yoo saa yolluyum diyecem ama oraya gelene kadar ne olur bilmorum ağe
GS2004 Tarih: 08.09.2009 21:41
gerçektende özledik be gülüm o günleri 25 sene oldu:67:
ultimatom Tarih: 08.09.2009 03:29
Ağe yorum ne çok yaporlar yoo kiliste bunu bende çok sever ve yirim yo ağe

Ellerine sağlık ağe ...